Ronde tafel voetbal levert positieve resultaten

Op dinsdag 20 september 2005 nodigde Burgemeester Patrick Moenaert alle actoren uit voor een Ronde tafel gesprek over de problematiek rond voetbalwedstrijden in al zijn aspecten. Volgende partners waren aanwezig zijn: Burgemeester Patrick Moenaert (voorzitter), de korpschef, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Blue Army, KSV Cercle Brugge, Club Brugge KV, DOA – IVV, de Dirco, de Profliga, KBVB, de Procureur des Konings, de stedelijke Preventiedienst, de Schepen van de Groendienst en de Sportdienst, de supportersfederaties van Club en Cercle Brugge, de werkgroep voetbal van de Lokale Politie Brugge. Een dergelijk overleg gebeurde voor het eerst in 2003. Dit was de tweede overlegronde. Net als toen, werden ideeën gewisseld voor de goede integratie van het voetbalgebeuren in de buurt en de samenleving. Het werd een gesprek binnen een positieve sfeer met volgende resultaten.

Inzake parkeren:
– Club Brugge KV heeft een overeenkomst afgesloten met de verantwoordelijken van de Veemarkt in Sint-Michiels om de Veemarkt open te stellen als parkeerplaats voor 1500 wagens voor de duur van het hele verdere seizoen. De parking gaat nu zaterdag open.

– De Stad Brugge blijft verder uitkijken naar bijkomende parkeermogelijkheden voor wagens in de omgeving van het stadion om de parkeerdruk daar weg te nemen.

Inzake wildplassen:
– Er moet naar gestreefd worden om de toiletten in het stadion en de openbare toiletten rond het stadion gratis ter beschikking te stellen.

– Binnen de vergunningen van de Stad voor de horeca-uitbatingen op de Platse wordt bepaald dat de uitbaters bij grote evenementen extra urinoirs moeten voorzien.

Inzake zwerfvuil:
– Er wordt onderzocht of een systeem van recycleerbare bekers of bekers met statiegeld in het stadion mogelijk is. De bedoeling is ook de horeca-uitbatingen rond het stadion binnen dit systeem te betrekken.

– Er wordt een plan uitgewerkt om de actieradius van de veegwagen na de wedstrijden uit te breiden om nog meer zwerfvuil op te ruimen.

Inzake voetbal en gemeenschap:
– De organisatoren van voetbalwedstrijden en de stedelijke Preventiedienst zullen een project uitwerken om de positieve invloed van voetballers op de jeugd op efficiënte wijze te gebruiken. Voetbal speelt zo ook een belangrijke maatschappelijke rol.

Inzake sanctionering
– Op lokaal en nationaal niveau wordt onderzocht hoe de organisator de burgerrechtelijke uitsluiting van hooligans beter kan aanwenden en toepassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here