Michael Gray laat het weekend bruisen

Wat zijn dé ingredienten om maximaal van muziek te genieten? Eenvoudig, happy songs en een happy sound die je bijvoorbeeld een sterk weekend-gevoel bezorgen. Muziekvoorspellers deden de uitspraak dat Michael Gray met The weekend een stevige hit zou scoren..wel het ziet er goed uit voor Michael Gray. Sinds zondag is hij nieuw binnengekomen in de UK TOP 40 (# 7) en ook bij ons maakt Michael Gray aanstaande zaterdag z'n opwachting in de charts. The Weekend laat de tipparade links liggen en duikt onmiddellijk de Ultratop 50 binnen, nieuw op # 45. Let wel, de single ligt nog maar enkele dagen in de winkels.

Michael Gray is géén nobele onbekende in de muziekwereld. Deze multi-getallenteerde deejay/producer is al sinds de jaren ' 90 actief in de muziek. Achter de schermen is hij één van de groepsleden van het wereldberoemde FULL INTENTION remix-team. Zij verzorgde al remixen voor o.a. George Michael, Jennifer Lopez, Sugababes, Christina Milian….Michael Gray is ook de producer achter Portobella, een groep die recent z'n debuutalbum uitbracht bij het prestigieuze ISLAND RECORDS.

Met The Weekend komt Michael Gray voor het eerst zelf uit de anonimiteit. The Weekend is een nummer dat geschreven werd door MICHAEL GRAY, JIM IRVIN, SALLY STILL, KEVIN McCORD & OLIVER CHEATHAM. Wat de medewerking van Oliver Cheatham betreft, de man is – ondanks z'n status van hitwriter, denk maar aan Get down on Saturday Night – een absoluut talent. Vorig jaar stond Oliver Cheatham zelf nog eens in de Europese charts en dit met het nummer Make Luv waarvoor hij de hulp kreeg van Room 5. Michael Gray z'n nummer The Weekend wordt in Engeland onthaald met o.a. volgende bewoording : « The Weekend is dé ultieme credible-all-over radio-song van 2004 ». Térecht !

Het succes van The Weekend heeft een verklaring. Ten eerste gaat het om een schitterende song, ten tweede heeft niemand minder dan Kurtis Mantronix (How will i know…) voor een schitterende remix gezorgd. Tenslotte moet je nog rekening houden met de video-clip. Zelden hebben we gezien hoe een secretaresse zich helemaal laat gaan op een fotokopieermachine…wil je het zelf ontdekken? Koop dan de cd-single The weekend van Michael Gray. Hij ligt sinds vorige week in de winkels!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here