Morgen start de tweede Ride for the Roses in België

Op 18 september verschijnt Linn voor de tweede keer aan de start van de Ride for the Roses in België. Een prestatie van formaat, want Linn ondergaat op dit moment een ingrijpende medicinale kuur in zijn strijd tegen het hepatitis C virus. Deze behandeling gaat in de meeste gevallen gepaard met ernstige bijwerkingen, als depressiviteit en vermoeidheid.

De Ride wordt dit jaar in Bredene en Gent gereden; het volledige inschrijvingsgeld komt ten goede aan Kom op tegen Kanker, de fondsenwervingscampagne van de Vlaamse Liga tegen Kanker.

Linn is geïnspireerd geraakt door het boek van voormalig kankerpatiënt Lance Armstrong Door de pijngrens. Linn stapt op de fiets om hepatitis patiënten het positieve signaal te geven, dat het ondanks pijn en tegenslag mogelijk is je doel te bereiken.

De eerste Vlaamse editie in 2004 was meteen een succes: 750 fietsers namen deel, goed voor een totale opbrengst van 9.800 euro. Vooral de respons van wielerclubs was groot. Zowat 300 deelnemers fietsten de Cycle Tour van 150 kilometer, 450 mensen reden de kortere toertochten. De wielerliefhebbers kwamen uit alle hoeken van het land en zelfs vanuit onze buurlanden, vooral Nederland en Duitsland.

Ter vergelijking: aan de eerste Ride for the Roses in Nederland namen 700 mensen deel. Ondertussen is het evenement in Nederland enorm gegroeid: de laatste keer waren er niet minder dan 8.000 deelnemers.

Meer info op www.ridefortheroses.be en www.hepatitisvereniging.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here