Brugge – Blijf op eigen benen staan

De 60-jarige dames en de 65-jarige heren van onze stad worden ieder jaar uitgenodigd door het Stadsbestuur en de Seniorenadviesraad om deel te nemen aan de septemberwandelingen. Dit jaar vinden de wandelingen plaats op dinsdag 27 en woensdag 28 september 2005. Telkens zijn er ongeveer 340 personen ingeschreven.

De deelnemers worden om 14.00 uur onthaald op de Burg, waar de gidsen de wandelaars meenemen gedurende een twee uur durende wandeling door onze mooie binnenstad.

Dit jaar kaderen de septemberwandeling in het project 'Blijf op eigen benen staan!', 'Meer bewegen * minder vallen'. Dit is een samenwerkingsproject tussen de Vlaamse overheid, Vlaams instituut voor Gezondheidspromotie, de LOGO's (Lokaal gezondheidsoverleg) en het Vlaams OOK (Ouderen Overleg Komitée). Doel van het project is om preventie van valongevallen bij ouderen lokaal op de agenda te plaatsen, het toe te passen en vervolgens ook oplossingen voor de betreffende gemeenschappen te stimuleren. In Brugge wordt dit project gedragen door het OCMW, LOGO, de Stad, de Seniorenadviesraad, het SIT (Samenwerkingsinitiatief Thuiszorg) en de diensten voor gezinszorg. De septemberwandelingen zijn één van de vele activiteiten die dit jaar in het kader van 'OEPS BOEBS' zullen georganiseerd worden.

Om 16.00 uur worden de jonggepensioneerden ontvangen in de stadshallen, waar ze
een drink aangeboden krijgen door het stadsbestuur. Een informatiestand rond het project 'OEPS BOEBS' zal aanwezig zijn.

Burgemeester Patrick Moenaert en de voorzitter van de Seniorenadviesraad, Rik Sagaert houden hun toespraken om ongeveer 16.30 uur terwijl de deelnemers kunnen genieten van een koffietafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here