Brigitta Callens, meter van beldonor.be

De nationale voorlichtingscampagne over orgaan- en weefseldonatie van Federaal Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Rudy Demotte, krijgt een gezicht. Ex-miss België en model Brigitta Callens, wordt meter van beldonor. In het verleden is Brigitta zelf geconfronteerd met mensen die op een wachtlijst stonden. Hun gevoel van verdriet en onzekerheid heeft haar toen heel sterk geraakt.

Brigitta Callens : "Bij de meeste solidariteitsacties vraagt men je om een stukje van je materiële bezit af te staan. Dat is een mooi gebaar, maar door je als donor te registreren, geef je nog zoveel méér: een stukje van jezelf, dat iemand de kans geeft om verder te
leven. Als ik nu mijn steentje kan bijdragen om mensen die noodzakelijke stap naar het gemeentehuis te doen zetten, dan doe ik dat graag en met veel overtuiging"

De nationale campagne is eind juni gestart met als ankerpunt de informatieve website http://www.beldonor.be. Verder werden zo'n 1.200.000 folders en 6.000 stickers verspreid via gemeentehuizen, artsenpraktijken, ziekenhuizen en mutualiteiten. Sinds de lancering van de campagne hebben meer dan 1.600 mensen de weg naar het gemeentehuis gevonden. Dit is goed, maar het kan natuurlijk nog beter. Daarom nu de voorzetting van de campagne met Brigitta Callens als meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here