Uit de broek op Duitse luchthaven

Een 59-jarige Fransman is niet te spreken over de behandeling van de veiligheidsfunctionarissen op de Duitse luchthaven van Keulen. De man gaat zaterdag klacht indienen omdat hij in zijn blootje is gezet ten aanzien van driehonderd mensen". Auguy bekijkt het als een aanslag op zijn waardigheid.

Het begon allemaal toen hij door het detectiepoortje stapte en dit een alarmsignaal gaf. Hij zei dat het wellicht door zijn prothese kon komen en toonde op verzoek een in het Frans en Engels opgesteld document waarin duidelijk sprake was van zijn prothese.

Niks aan te doen, de veiligheidsfunctionaris tilde het hemd naar omhoog en trok nadien zijn broek naar beneden om zo over te gaan tot controle. Toen er niks werd gevonden dat van metaal was werd hij naar een kleedhokje gebracht waar ook zonder aarzelen zijn onderbroek naar beneden werd getrokken en dit zonder het gordijn te sluiten. Op deze manier stond de man te kijk voor tal van medepassagiers die er op het vliegtuig nog een aantal opmerkingen over maakten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here