Primeur: Call on me … de nieuwste van de feestridders

Wekenlang hebben ze de vraag voorgeschoteld gekregen wanneer de nieuwe single uitkomt. Goed nieuws want Calorie is de nieuwste muzikale BOM van DE FEESTRIDDERS. Calorie gaat over 'afslanken', vermageren en het nummer is een absolute PARODIE op Call on me, de super-hit waarmee Eric Prydz dezer dagen furore maakt in de hitlijsten. De spraakmakende clip van Eric Prydz heeft bijzonder inspirerend gewerkt voor DE FEESTRIDDERS. Mad Mutske Muts vertelt: " We hebben tijdens het feestridderen dikwijls de vraag gekregen hoe het nu zit met de nieuwe single. Heel veel mensen vonden onze Allo single héél tof. (Allo, een song over flitspalen, snelheidsovertredingen gebaseerd op Dragostea Din Tei van Haiducii/O-Zone).

We zijn dan eens gaan nadenken wat het volgende nummer zou kunnen worden. Toen we in ons luchtkasteel naar tv aan het zien waren viel ons de video en het nummer van Eric Prydz op. Call on me heeft een schitterende fitness-clip (www.ministryofsound.com). Toen zijn we beginnen denken en schrijven en het resultaat was dus Calorie. Jo met de Banjo is een middag op bezoek geweest bij ons en voila zo is het nummer geboren.

Over 10 dagen hopen we dat de single in de winkels ligt. Ha ja…voor de gelegenheid hebben we ook even onze groepsnaam DE FEESTRIDDERS veranderd in DE FITNESSRIDDERS. Sportief? Goh, Dippy is sportief net als ik aan den toog, ons Trixie die gaat écht wel sporten en fitnessen. Haar inspanningen tellen voor twee dus handig dan moeten wij niet gaan" aldus Mad Mutske van DE FEESTRIDDERS.

Voor alle duidelijkheid, bedoeling van DE FEESTRIDDERS is vooral in de voetsporen treden van hun muzikale voorbeelden DE STRANGERS. Na Allo (een eigen NL versie van Dragostea Din Tei / O-Zone (Haiducii) ) is het nu dus tijd voor Call on me van Eric Prydz. Het nummer staat deze week op # 4 in de Ultratop 50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here